Salih Mustafa del sot para gjykatës

Salih Mustafa del sot para gjykatës

NULL NULL
4 weeks më parë

Sot në Hagë duke filluar nga ora 09:30 vazhdon procesi gjyqësor kundër ish-pjesëtarit të UÇK-së, Sali Mustafës.

Aktakuza kundër Mustafës u konfirmua më 12 qershor të vitit 2020 dhe versioni i fundit u bë publik më 28 shtator 2020. Kjo aktakuzë e ngarkon ish-pjestëtarin e UÇK-së me përgjegjësi penale individuale dhe përgjegjësi penale si epror për “krimet e kryera nga disa anëtarë të UÇK-së kundër personave të ndaluar në kompleksin e ndalimit në Zllash”.

Mustafa u arrestua dhe u transferua në njësinë e paraburgimit të Dhomave të Specializuara të Kosovës më 24 shtator 2020.