17:00, 15 Maj 2019

Njësitë më të buta të kujdesit intensiv neonatal (NICU) mund të rezultojnë në rezultate më të mira për foshnjat, thotë një studim i ri.

Studiuesit thonë se gjatë orëve kur bisedat u reduktuan dhe dritat u zbehën, normat e zemrës së foshnjave ishin më të shëndetshme dhe më të forta, njofton Klan Kosova.

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, zhurma e tepërt është një nga kërcënimet më të ngutshme për shëndetin publik – i dyti vetëm për ndotjen e ajrit – dhe lidhet me disa probleme shëndetësore.

Ekipi, nga Universiteti i Nebraskës-Lincoln, thotë se zbatimi i kohës së qetë në NICU mund ta bëjë më të lehtë për foshnjat e parakohshme të kalojnë në jetë jashtë mitrës, duke ulur gjithashtu rrezikun e sëmundjeve, njofton Klan Kosova.

Konkurs Pune

Lexo më shumë