14:44, 24 Shkurt 2020

Kryetari i Kuvendit të Shqipërisë, Gramoz Ruçi, ka pritur në takim përfaqësuesin e Komunës së Preshevës, Armend Aliu, dhe atë të Komunës së Bujanovcit, Arbër Pajaziti.

Gjatë takimit u bisedua mbi disa çështje aktuale politike të shqiptarëve në Luginën e Preshevës, nevojën e tyre për një platformë politike për unitet në dialogun me qeverinë e Serbisë si edhe zgjerimin e bashkëpunimit dhe konsultimit me institucionet e  Shqipërisë për rritjen dhe konsolidimin e përfaqësimit politik dhe respektimin e të drejtave të shqiptarëve në Serbi.

Ruçi, vuri në dukje rëndësinë e unifikimit të qëndrimeve të shqiptarëve që jetojnë në Luginën e Preshevës, i cili u shërben rritjes dhe fuqizimit të përfaqësimit të tyre politik si edhe garantimit dhe zgjerimit të të drejtave të shqiptarëve të Luginës së Preshevës, transmeton Klan Kosova.

Konkurs Pune

Lexo më shumë