15:47, 16 Nëntor 2019

Dy nxënës të fshatit Morinë kanë humbur jetën që prej ndërtimit të Rrugës së Kombit për shkak të mungesës së mbi ose nën kalimit pranë shkollës.

Ndërsa dhjetëra të tjerë e rrezikojnë jetën çdo ditë.

“Kemi disa nxënës të vdekur. Është i domosdoshëm një nënkalim. Të gjithë fëmijët kalojnë në këtu.”

Mungesa e rrugës dytësore në zonën e banuar dhe nën apo mbi kalimit pranë Shkollës i detyron  nxënësit që të ecin buzë rrugës ku rrezikohen nga makinat.

“Fëmijët dhe mësuesit janë të rrezikuar çdo ditë sepse kalojnë trafikndarsen.”

Më të rrezikuarit janë fëmijët e një lagjeje matanë rrugës, të cilët për të shkuar të shkollë duhet të presin mes për mes autostradën.

Banorët dhe mësuesit e shkollës thonë se alarmin e kanë ngritur prej kohësh, por as koncensionari Salillari dhe as Ministria e Transporteve nuk po i japin zgjidhje kësaj problematike që rrezikon jetën fëmijëve

“Kemi bërë disa herë ankesë por nuk na është marrë për bazë.”

Për të qarkulluar në rrugën e kombit të gjithë automjetet duhet të paguajnë një tarifë që varion nga 5 deri në 22 euro që i  siguron koncensionarit Salillari disa dhjetëra milionë euro fitime.

Por siç duket shumë pak nga këto para shkojnë për mirëmbajtjen e Rrugës së Kombit dhe plotësimin e infrastrukturës që çdo ditë po merr jetë njerëzish./oranews

Konkurs Pune

Lexo më shumë