18:30, 10 Shkurt 2019

Glukoza, ose sheqeri, është lënda djegëse që fuqizon qelizat në të gjithë trupin.

Nivelet e gjakut të këtij burimi energjie rrjedhin natyrshëm, varësisht nga ajo që hani (dhe sa), si dhe kur hani, njofton Klan Kosova.

Por kur diçka shkon keq dhe qelizat nuk absorbojnë glukozën – sheqeri i lartë i gjakut dëmton nervat, enët e gjakut dhe organet, duke kaluar në fazën për komplikime të rrezikshme.

Më poshtë po ju paraqesim disa nga simptomat kur organizimi juaj reagon ndaj rritjes së sheqerit në gjak:

Urinoni dhe pini shumë

Jeni i lodhur gjatë gjithë kohës

Gjaku merr ngjyrë shurupi

Dëmton shumë shikimin

Keni dhimbje të gjymtyrëve

Infektim i këmbëve

Prish jetën seksuale

Problem me zorrët

Dëmton veshkat

Zemra dhe truri janë në rrezik

Sjell probleme në kujtesë

Mund të shkaktojë probleme me fshikzën urinore

Konkurs Pune

Lexo më shumë