23:45, 15 Prill 2019

Numri i grave që mbeten shtatzënë mbi moshën 40 vjeçare pothuajse është dyfishuar krahasuar me shifrat e 20 vjetëve më parë, tregojnë shifrat e reja.

Afërsisht 29,000 gra të moshës së mesme në Angli dhe Uells kishin fëmijë në 2017. Në të kundërt, shifra ishte vetëm 14,739 në 1997.

Hulumtuesit thanë se gratë po shtyjnë të kenë fëmijë kur janë më të moshuara për një sërë arsyesh, duke vendosur arritjet në karrierë së pari.

Shifrat tregojnë se numri i shtatëzanive po bie – por gratë më të moshuara janë grupi i vetëm i moshës që po e bën këtë trend.

Konkurs Pune

Lexo më shumë