11:40, 5 Janar 2019

Që nga 1 janari i këtij viti Roma ka ndalur qarkullimin e autobusëve me turisë në zonën turistike të saj.

Virginia Raggi, kryebashkiakja e Romës, ka thënë se këtë masë e kanë marrë për ta zvogëluar dëmtimin e trashëgimisë arkeologjike dhe historike, por edhe për ta luftuar ndotjen e ajrit dhe për të ulur zhurmën, transmeton Klan Kosova.

piazza venezia venice square rome italy

Roman Forum

Një vendim i ngjashëm është marrë edhe në Venedik, të cilët miratuan një tarifë të cilët duhet ta paguajnë të gjithë vizitorët që hyjnë në qytet.

Image result for venedik

klankosova.tv

Konkurs Pune

Lexo më shumë