9:24, 4 Maj 2020

Shqiponja me bisht të bardhë është parë në Angli për herë të parë në 240 vjet.

Zogu më i madh grabitqar në Mbretërinë e Bashkuar, ky lloj i veçantë shqiponje nuk është parë në Angli që nga viti 1780.

Shqiponja me bisht të bardhë ka sy të artë dhe këmbë e sqep të verdha.

The white-tailed eagle has been spotted in English skies for the first time since the 18th century. It is also its first appearance in Britain since 1916

Ato kategorizohen si grabitqare të gjeneralizuara dhe mund të kalojnë një kohë të madhe në vende të larta para se të fluturojnë papritmas në lartësi të mëdha.

Besohet gjithashtu se ato gjenden në zona me popullsi të dendur, sipas hulumtimeve nga Holanda.

Shqiponjat me bisht të bardhë shënjestrojnë peshqit në muajt e pranverës dhe verës ndërsa zogjtë e ujit më vonë gjatë vitit si një burim ushqimi, si dhe gjithashtu ushqehen me lepuj.

The eagle has been spotted in Somerset, Kent and Norfolk while a couple of birds have managed to fly as far north as Yorkshire

The eagle tends to eat fish in the spring and summer, but rabbits, hares and water birds are also targeted

Konkurs Pune

Lexo më shumë