13:00, 28 Shkurt 2020

Njerëzit religjiozë kanë më pak gjasa të bëhen ose të ndjehen të sëmurë, sugjeron një raport zyrtar britanik.

Raporti me përmasa të gjera ka analizuar përgjigjet e 100,000 njerëzve në Angli dhe Uells për rolin e fesë gjatë periudhës 2016-2018.

Të dhënat tregojnë se ateistët kishin shumë më pak gjasa të mendonin se gëzojnë shëndet të mirë krahasuar me personat besimtarë.

The ONS report said 68 per cent of Christians, 77 per cent of Jews, 72 per cent of Hindus, 69 per cent of Sikhs and 66 per cent of Muslims said they were satisfied about their health, pictured

Jobesimtarët ishin dy herë më të predispozuar të ishin duhanpirës se sa ata që praktikoonin ndonjë fe, e cila mund të kontribuojë në gjendjen e tyre të përgjithshme më të keqe.

Afërsisht një në pesë ateistë konsumojnë duhan krahasuar me një në dhjetë të krishterë dhe muslimanë, sipas raportit të Zyrës për Statistikat Kombëtare.

Gjithashtu jobesimtarët kanë më shumë gjasa të konsumojnë alkool sesa praktikuesit e feve të caktuara, siç është Islami që e ndalon atë plotësisht, ose Hinduizmin që dekurajojnë atë.

Konkurs Pune

Lexo më shumë