16:35, 9 Nëntor 2018

Reklama e Islandës për Krishtlindje është ndaluar për transmetim në televizion për shkak të mesazhit të hapur politik.

Rrjeti i marketëve të produktëve të ngrira ripërdorën një film të shkurtër të animuar të bërë nga Greenpeace që detajon shkatërrimin mjedisor të shkaktuar nga prodhimi i vajit të palmes, njofton Klan Kosova.

Por Clearcast, mbikëqyrësi i reklamave, ka thënë se reklama është në kundërshtim me aktin e komunikatës së vitit 2003 dhe nuk do ta lejojë atë ta transmetojë në TV.

Sipas kodit të reklamave, reklama u konsiderua si e “drejtuar drejt një fundi politik”.

“Clearcast dhe transmetuesit nuk kanë qenë në gjendje të fshijnë këtë reklamë islandeze sepse ne konsiderojmë se nuk është në përputhje me rregullat e BCAP”, tha një zëdhënës i Clearcast.

“Krijuesi që është paraqitur për ne është i lidhur me një organizatë e cila nuk ka qenë në gjendje të demonstrojë pajtueshmëri në këtë fushë”.

Reklama tregon një vajzë e cila gjen një Orangutan në dhomën e gjumit, e cila pastaj tregon asaj se si shpyllëzimi për vaj palme ka shkatërruar vendbanimin e tij natyror.

Pak më parë këtë, rrjeti i marketeve njoftoi se do të hiqte vajin e palmës nga të gjitha prodhimet e tyre.

Por kjo po bëhet jo kundër vajit të palmës, po kur kundër antipyllëzimit.

 

Konkurs Pune

Lexo më shumë