0:20, 11 Korrik 2020

Profesoresha e Universitetit të Prishtinës Jehona Lushaku-Sadriu, ka reaguar pas incidentit që ndodhi gjatë seancës në Kuvendin e Kosovës, ku ishin të përfshirë kryetarja Vjosa Osmani-Sadriu dhe bashkëpartiaku i saj deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës Xhavit Ukaj.

Lushaku-Sadriu tha se gjuha denigruese që po mbizotëron muajt e fundit është tregues i papërgjegjësisë dhe paftësisë për të marrë vendimet e duhura për qytetarët.

“Diskursi që mbretëron në seancat e Kuvendit të Kosovës posaçërisht muajt e fundit është nën çdo nivel. Seancat thirren për të miratuar ligje e marëveshje ndërkombetare me rëndësi të veçanta e shumë deputetë përdorin foltorën për të thënë gjëra jo relevante, mllefe personale dhe jo etike”.

Shkrimi i plotë:

Diskursi qe mbreteron ne seancat e Kuvendit te Kosoves posaqerisht muajt e fundit eshte nen çdo nivel. Seancat thirren per te miratuar ligje e mareveshje nderkombetare me rendesi te vecanta e shume deputete perdorin foltoren per te thene gjera jo relevante, mllefe personale dhe jo etike.
Gjuha denigruese perveq se eshte fyerje ndaj qytetareve eshte tregues i papergjegjesise dhe paftesise per te marre vendimet e duhura per qytetaret, posaqerisht tani, ne kohe pandemie. Kjo eshte jo etike dhe aspak e moralshme.
Seancat e fundit ku deputetet nuk i votuan me procedure te shpejte rishikimin e buxhetit dhe mareveshjet nderkombetare, jane tregues se si deputetet per qellimet e tyre meskine e rrezikojne mbijetesen e shume qytetareve te Kosoves ne kohe pandemie. Kjo tregon per papergjegjesi te deputeteve dhe per lidership te ngurte e te centralizuar te partive politike, ne pergjithesi.
Ndersa sot, eskalimi i fyerjeve ne seance ndaj Kryetares se Kuvendit Vjosa Osmani, shenoi nje lendim te ri te demokracise parlamentare ne Kosove.

Konkurs Pune

Lexo më shumë