19:30, 22 Prill 2019

Komunitetet rurale ku njerëzit kanë më pak qasje në kujdesin shëndetësor dhe qëndrimet më konservatore ndaj seksit mund të nxisin një rritje të sifilizit, paralajmërojnë ekspertët.

Më shumë se 101,000 njerëz në SHBA u diagnostikuan me sifilizë në 2017 dhe zyrtarët kanë ngritur shqetësime për një rilindje të saj në Britani të Madhe dhe Australi, njofton Klan Kosova.

Shifrat kanë theksuar përdorimin e heroinës dhe metamfetaminës që ngre normat e sifilizës në SHBA, por ku njerëzit jetojnë gjithashtu mund të jenë një faktor.

Në qytetet e vogla njerëzit mund të kenë frikë të vizitojnë një mjek që e njohin personalisht ose mjekët që nuk kanë parë kurrë sifilizin para se të mund të përpiqen ta diagnostikojnë atë, sugjerojnë ekspertët britanikë, njofton Klan Kosova.

 

Konkurs Pune

Lexo më shumë