Raporti për vizat, sivjet - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Raporti për vizat, sivjet

NULL NULL
06/05/2015
Ministri i Integrimit Evropian, Bekim Çollaku, ka thë se jan duke punuar për të përmbushur kriteret për liberalizimin e vizave e që sipas tij të pasohen me dërgimin e raportit përfundimtar në Bruksel gjatë këtij viti.

Ministri i Integrimit Evropian, Bekim Çollaku, ka thënë se institucionet e Kosovës janë duke punuar në përmbushjen e  kritereve të  fundit teknike lidhur me liberalizimin e  vizave që do të pasohen me dërgimin e raportit përfundimtar në Bruksel gjatë këtij viti.

Çollaku  këto komente i bëri pas një takimi që pati sot në Prishtinë me shefen e re të Zyrës së Këshillit të Evropës, Isabelle Servoz Gallucci.

Ministri i Integrimit i foli mysafires edhe për miratimin e Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit ditë më parë në Kolegjin e Komisionerëve, për të cilën Çolllaku se ia ka hapur rrugën nënshkrimit të kësaj marrëveshjeje së shpejti.

Kurse, shefja e Zyrës së Këshillit të Evropës, Isabelle Servoz Gallucci, ka shprehur gatishmërinë për të vazhduar përkrahjen dhe bashkëpunimin konform prioriteteve të Qeverisë së Kosovës.