Raci: Kosova ka ofruar mundësi për mbajtjen e referendumit, Serbia po do incidente

Raci: Kosova ka ofruar mundësi për mbajtjen e referendumit, Serbia po do incidente

NULL NULL
1 week më parë

Opinionisti Gazmir Raci, vlerëson se të gjitha partitë politike duhet të marrin pjesë në seancën e ftuar për të nxjerrë një rezolutë lidhur me referendumin që mban Serbia.

“Nuk është dita për fjalime folklorike. Deputetët duhet të marrin pjesë në seancë dhe t’i thonë ato që mendojnë që t’i japin zgjidhje kësaj problematike që nuk është e re”, është shprehur Raci në Klan Kosova.

Ai ka thënë se Kosova nuk e ka pamundësuar mbajtjen e referendumit, por që për të ka ofruar edhe mundësi.

“Opsionet e dhëna janë me postë dhe me zyrën ndërlidhëse. Serbia nuk po do funksionalizimin e saj sepse i bie se e njeh Kosovën. Zyra ndërlidhëse do të duhej të ishte në funksion. Pra Kosova ka ofruar mundësi për mbajtjen e referendumit”.

“Këto opsione nuk po i përshtaten Serbisë, sepse ajo po do që të ketë incidente”.