16:59, 25 Qershor 2019

Kuvendi i Turqisë ka miratuar ligjin e ri për shërbimin ushtarak.

Ligji i ri e shkurton periudhën e shërbimit ushtarak përgjysmë, nga 12 në gjashtë muaj.

Gjithsej 335 ligjvënës miratuan ligjin në Parlamentin e përbërë nga 600 ligjvënës, ndërkohë kundër tij votuan 17 ligjvënës dhe dy të tjerë abstenuan.

Sipas ligjit të ri, qytetarëve turq do t’u kërkohet të kalojnë një trajnim ushtarak një mujor dhe do të përjashtohen nga shërbimi për pesë muajt tjerë duke paguar 31 mijë lira turke mbi pesë mijë euro, shkruan Anadolu Agency përcjellë Klan Kosova.

Konkurs Pune

Lexo më shumë