8:23, 7 Prill 2020

Qendra Klinike dhe Universitare e Kosovës ka njoftuar se mbrëmë i është shpëtuar jeta një 21-vjeçari.

Personi në fjalë vuante nga humbja e aftësisë së të folurit në fazën e hershme, të lëvizshmërisë së dorës dhe këmbës së djathtë.

Atij i është kryer i është kryer trombektomia mekanike ( heqja e gjakut të ngjizur në arterien e trurit në mënyrë mekanike), rasti i dytë në Kosovë.

“Ky intervenim është kryer në Klinikën e Radiologjisë, në bashkëpunim me Klinikën Emergjente, Klinikën e Neurologjisë dhe atë të Anestezionit, ku pas procedures së kryer tek pacienti rezultoi me kthimin e menjëhershëm të lëvizshmërisë së humbur të gjymtyrëve “, njofton Qendra Klinike dhe Universitare e Kosovës.

Operacioni është kryer nga ekipi në përbërje të:

Dr. Bujar Imeri, Dr. Ilir Bejta, Dr. Jeton Shatri udhëhequr nga Dr. Bujar Gjikolli, përkrahur nga ekpi i anestezionit Dr Arjan Ademi, anestezisti Tafil Gashi , Dr. Nerxhivane Halimi, Dr. Gazmend Hasbahta dhe Dr.Shkëndije Nuza.

“Me këtë procedurë po stabilizohen shërbimet e neuroradiologjisë intervente në Klinikën e Radiologjisë, duke ofruar mundësi pacientëve kosovarë të cilët këto shërbime nuk i kanë pasur më parë.Për realizimin e këtyre procedurave, sistemi i shërbimeve shëndetësore në Kosovë duhet të jetë efektiv dhe reagimi duhet të bëhet para kalimit të dritares kohore prej 4-5 orëve nga fillimi i sulmit iskemik në tru.”- njofton QKUK përcjell Klan Kosova.

 

Konkurs Pune

Lexo më shumë