22:56, 19 Shkurt 2020

Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Kosovës, Rashit Qalaj, ka thënë se ndjen keqardhje për rastin tragjik që ka ndodhur dje në Gjilan e ku është e përfshirë edhe një zyrtare policore.

“Fatkeqësisht dje e kemi pasë një rast shumë të rëndë dhe të ndjeshëm. Në Gjilan dje është shuar një familje – pesë anëtarë të një familje që nuk jetojnë më. Në mesin e këtyre pesë anëtarëve të një familje është një police e Policisë së Kosovës e cila ka punuar së fundmi në Stacionin Policor në Gjilan dhe e cila e dimë sigurt që ka bërë vetëvrasje dje rreth orës 12:40 gjatë ditës”.

Qalaj në Zona B të Klan Kosovës ka folur se cilat janë pistat e mundshme që po hetohen për ta zbuluar se si ka ndodhur ky rast tragjik – vrasje e katërfishtë dhe vetëvrasje.

“Drejtoria e Krimeve të Rënda është duke e hetuar rastin nën udhëheqjen e prokurorit të Prokurorisë Themelore në Gjilan. Mund të them që njëra nga të dyshuarat apo e dyshuara kryesore është zyrtarja policore, mirëpo duhet të presim të gjitha ekzaminimet që i bën Njësiti i Forenzikës në vendin e ngjarjes dhe hetimet nga Drejtoria e Krimeve të Rënda”.

“Është bërë ekzaminimi i vendit të ngjarjes dhe janë marrë të gjitha evidencat që duhet të merren. Duhet që elementet që janë marrë nga vendi i ngjarjes dhe rezultatet që dalin nga obduksioni i Mjekësisë Ligjore të na përputhen në mënyrë që të bëjmë një konstatim”.

Qalaj, duke qenë shumë i kujdesshëm të mos zbulojë shumë detaje në këtë fazë kur rasti është duke u hetuar, ka deklaruar se ka dyshime se Valdete Bllaca pasi ka vrarë familjarët e saj është larguar nga shtëpia për t’u rikthyer sërish për të kryer vetëvrasjen.

“Atë që mund të them lirisht është që dyshimet tona janë që të katër anëtarët e familjes dyshohet që janë vrarë në orët e hershme të mëngjesit, derisa zyrtarja policore ka bërë vetëvrasje gjatë pjesës së parë të ditës”.

“Kemi dëshmi se ka qenë në shoqëri të familjarëve të saj në një nga lokalet në Gjilan dhe pastaj është kthyer në shtëpi e shoqëruar nga disa familjarë – tezja dhe djali i tezes. Për një moment është larguar nga familjarët, është futur brenda në shtëpi dhe më pas familjarët kanë dëgjuar dy shkrepje të armëve”.

“Në atë moment, ata e kanë thirrë policinë. Reagimi i Policisë ka qenë shumë i shpejtë dhe është konstatuar se zyrtarja policore ka bërë vetëvrasje dhe në atë shtëpi kanë qenë edhe katër trupa të anëtarëve të familjes Bllaca nga Gjilani”.

“Atë çfarë mund të them është që besoj që shumë shpejt do të dalim me një raport final të kësaj ngjarje tragjike. Deri më tani, nuk kemi dyshim për ndonjë vrasës ose armë tjetër”.

“Duhet të presim, pasi forenzika ka konfiskuar të gjitha gëzhojat që kanë qenë brenda në shtëpi derisa edhe predhat që kanë qenë në trupat e pajetë duhet të ekzaminohen gjatë procesit të obduksionit. Më vonë, ndoshta mund të flasim më shumë”.

Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Kosovës ka thënë se është e vërtetë që zyrtarja policore Valdete Bllaca është trajtuar disa herë nga psikologia.

“Zyrtarja policore Valdete Bllaca është fakt që është trajtuar disa herë, ose shumë herë, nga shërbimet shëndetësore të Policisë së Kosovës – sidomos nga psikologia – që nga viti 2016”.

“Shërbimet shëndetësore tonat kanë mbajtur shumë seanca me ish-zyrtaren policore dhe po ashtu e kemi trajtuar disa herë edhe në klinkën e kontraktuar. Kemi pasë shumë rekomandime nga psikologia dhe mjekët e kësaj klinike. Disa prej rekomandimeve kanë qenë që ish-zyrtarja policore të shkojë në pushim dy ose tri muaj, derisa rekomandimet e fundit kanë qenë që zyrtarja policore mund të punojë mirëpo jo me armë dhe t’i ketë pajisjet”.

 

Konkurs Pune

Lexo më shumë