22:37, 2 Dhjetor 2019

Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin, ka nënshkruar sot legjislacionin që lejon që individët të etiketohen si agjent të huaj.

Kjo ka marrë kritika nga grupet e të drejtave të njeriut që këtë e cilësojnë si kufizim të lirisë së medieve në vend, transmeton Klan Kosova.

Një ligj fillestar për agjentët e huaj u miratua nga Rusia në vitin 2021, duke iu dhënë autoriteteve pushtet që të etiketojnë organizatat joqeveritare dhe grupet tjera si agjentë të huaj, shkruan Euronews, transmeton Klan Kosova.

Por zgjerimi i definicionit “agjentë të huaj” që të përfshijë edhe persona privat ka ngritur shqetësime.

Është edhe Human Rights Watch që ka reaguar pas firmosje nga Putin, duke kërkuar rrëzimin nga ligjvënësit.

Konkurs Pune

Lexo më shumë