Punëtorët e një dyqani të floktarisë tregojnë për tmerrin që kanë përjetuar në momentin e shpërthimit në Bejrut (VIDEO)

Punëtorët e një dyqani të floktarisë tregojnë për tmerrin që kanë përjetuar në momentin e shpërthimit në Bejrut (VIDEO)

2 muaj më parë

Shpërthimi që ndodhi në Bejrut ishte katastrofal dhe dëmet janë shumë të mëdha.

Stafi i një dyqani për prerjen dhe rregullimin e flokëve u tronditën nga shpërthimi i  madh dhe thonë se janë të hutuar nga kujtimet gjatë momentit të shpërthimit, raporton BBC News.

Një punëtor i dyqanit me emrin Abed, ka treguar përjetimet e tij gjatë sulmeve në Bejrut.

“Isha i zënë me një klient derisa ndodhi shpërthimi i parë. Vrapova tek dera kryesore për të parë se çfarë është duke ndodhur, dhe derisa arrita tek dera ndodhi shpërthimi i dytë, në atë moment u përplasa rreth dhomës dhe e humba vetëdijen”.

Ai ka thënë se është duke u rikuperuar nga lëndimet fizike por psikologjikisht do të jetë e vështirë që ta kaloj.

“Nuk kam fjetur në tri ditët e fundit. Në çdo kohë kur i mbylli sytë më kujtohet zëri i kolegëve duke më thënë: “kthehu prapa Abed!”. Ajo se çka më shqetëson më së shumti është se ata e dinin për këtë material të rrezikshëm. Në tre sekonda ata ndryshuan fatin tonë. Në tre sekonda ata na shkatërruan neve, në tre sekonda pothuajse ata na masakruan”, raporton BBC përcjell Klan Kosova.

Ndërsa pronarja e dyqanit është shprehur se fillimisht kanë dëgjuar një zhurmë shumë të madhe që i ngjante një tërmeti.

“Sapo u zgjuam pas shpërthimit, ndjehesha e tmerrshme. Por, sapo hapa sytë e pash që isha gjakosur rëndë, kisha dhimbje në të gjithë trupin dhe nuk mund të ngrihesha në këmbë. Isha e merakosur për prindërit e mi sepse ata mund të mendonin që kam vdekur. Sa herë që i mbyllë sytë i hap përsëri shpejtë, sepse jam e frikësuar që ta shoh përsëri të njëjtën skenë.”