Pse gjyshet duan më shumë nipat dhe mbesat sesa fëmijët e tyre? - Klan Kosova


Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Pse gjyshet duan më shumë nipat dhe mbesat sesa fëmijët e tyre?

NULL NULL
11/01/2020

Sipas një studimi, gjyshet që kanë një lidhje të ngushtë emocionale me nipat dhe mbesat e tyre kanë më pak gjasa të kenë depresion.

Fatmirësisht, gjyshet kanë tendencë të tregojnë shumë dashuri për nipërit e tyre, ndonjëherë edhe më shumë sesa për fëmijët e tyre dhe ka arsye pse kjo ndodh, transmeton Klan Kosova.

Bright Side do t’ju shpjegojë pse shumë gjyshe u japin më shumë dashuri nipërve të tyre.

Të moshuarit janë më të butë dhe më të pjekur

Njerëzit zakonisht bëhen gjyshe pasi të kenë jetuar një jetë plot zgjedhje, fitore dhe zhgënjime. Pra, me ato mësime jete të mësuara, ato kanë tendencë të bëhen më të butë, më të pjekur dhe më të hapur për të ndërtuar një marrëdhënie kuptimplote me njerëzit e tjerë, duke filluar nga nipërit e tyre

Gjyshet kanë përparësi të ndryshme

Kur jeni gjyshe, përparësitë tuaja ndryshojnë. Fëmijët tuaj janë rritur dhe nuk keni nevojë të shkoni milje shtesë për t’i ndihmuar ata në jetën e tyre.

Zakonisht gjithashtu keni më shumë kohë për të shpenzuar nipërit tuaj, pasi jeni më afër pensionit sesa kur ishit prind ose mund të ishit në pension, dhe e përdorni atë kohë për të mësuar nipërit tuaj atë që dini.

Si gjyshe, ju do të përpiqeni të tërhiqni vëmendjen e tyre të plotë kur jeni me ta, në mënyrë që ata t’ju kujtojnë. Që kjo të ndodhë, ju duhet t’u tregoni atyre dashuri pa kushte.

Gjyshet nuk janë aq kritike sa prindërit

Zakonisht është e lehtë për fëmijët të duan prindërit e tyre, sepse ata jetojnë me ta dhe krijojnë një lidhje të fortë. Sidoqoftë, prindërit ndonjëherë mund të jenë shumë kritikë kur bëhet fjalë për fëmijët e tyre, gjë që mund të bëjë që të dy palët të jenë të irrituara.

Në të kundërt, gjyshet zakonisht nuk i bazojnë nipërit dhe mbesat e tyre për sjellje të keqe, aq sa bënë me fëmijët e tyre. Gjyshërit janë gjithmonë duke u përpjekur të fitojnë mbesën e nipit të tyre dhe janë të njohur për “prishjen” e tyre me dashuri dhe gjëra, në vend se të jenë një figurë kritike.

Ato mund të bëjnë për nipërit e tyre atë që nuk mund të bënin për fëmijët e tyre

Kur bëhesh gjyshe, ato mund të bëjnë gjëra me nipërit e mbesave të tyre që ata kurrë nuk kanë pasur rastin të bëjnë me fëmijët e tyre. Ata gjithashtu mund të analizojnë atë që kanë bërë gabim emocionalisht me fëmijët e tyre dhe të bëjnë më mirë me këtë brez të ri. Ata mund të shprehin dashurinë e tyre për nipërit e tyre pa gjithë stresin, përgjegjësitë dhe shqetësimet e të qenit prind.

Roli i gjyshes është më pak i komplikuar dhe stresues

Prindërit zakonisht janë përgjegjës për sigurimin e fëmijëve të tyre me nevoja themelore dhe arsimim, kështu që gjyshet nuk e kanë atë rol më.

Megjithëse, roli i gjyshes është gjithashtu i rëndësishëm, ata nuk kanë të njëjtat përgjegjësi si prindërit. Roli i tyre është më i përqendruar në dhënien e përkrahjes emocionuese dhe udhëheqjes së tyre.