18:21, 15 Prill 2019

Organizatorët e protestave masive në Sudan i kanë thënë BBC se duan shkatërrimin e plotë të “shtetit paralel” të lënë pas nga kreu i rrëzuar, Omar al-Bashir.

Një zëdhënës tha se udhëheqësit e regjimit të kaluar duhet të dalin para gjyqit, njofton Klan Kosova.

Bashir u rrëzua nga ushtria javën e kaluar pas 30 vjetësh në pushtet dhe një këshill ushtarak u zotua për zgjedhje pas dy vjetësh.

Por protestuesit e kampit jashtë selisë së ushtrisë në kryeqytetin Khartoum, duke kërkuar një administratë civile.

Raportet të hënën thanë se kishte pasur përpjekje për të shpërndarë ‘çerdhen’ e Bashir, por protestuesit u bashkuan dhe trupat u larguan nga një konfrontim.

Turma i këndonte ‘lirisë’ dhe “revolucionit” dhe u bëri thirrje ushtarëve për t’i mbrojtur ata, thanë dëshmitarët.

Shoqata e Profesionistëve të Sudanezëve (SPA), e cila ka udhëhequr protestat, u kërkoi mbështetësve të paraqesin çdo përpjekje për të shpërndarë ‘shtetin paralel’.

Konkurs Pune

Lexo më shumë