Protestat ndizen në Brazil, pavarësisht infeksioneve në rritje

Protestat ndizen në Brazil, pavarësisht infeksioneve në rritje

4 muaj më parë

Në Brazil ka pasur përleshje në rrugët e Sao Paulo dhe Rio de Janeiro pas protestave si për dhe kundër presidentit Jair Bolsonaro.

Gjatë vikendit, Brazili kapërceu Francën me numrin e përgjithshëm të vdekjeve nga koronavirusi – ku gati 29,000 njerëz humbën jetën.

Bolsonaro hypur mbi një kalë doli për t’u bashkuar me qindra mbështetës në kryeqytetin Brasilia. Asnjë përpjekje për distancim shoqëror – një shfaqje e mospërfilljes nga njeriu që në të kaluarën e ka quajtur koronavirusin një grip të zakonshëm.

Mbështetësit e presidentit po bëjnë thirrje për ndërhyrje ushtarake dhe mbylljen e Gjykatës Supreme, transmeton Klan Kosova.

Tensionet janë rritur midis Bolsonaros dhe gjyqësorit për shkak të një hetimi për ndërhyrjen politike nga presidenti.

Bolsonaro gjithashtu akuzoi gjykatën e lartë këtë javë për censurë, pasi filloi të marrë në konsideratë akuzat për lajme të rreme dhe kërcënime nga mbështetësit e tij.