Pronat e uzurpuara në fokus të takimit Kuçi-Jevtiq - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Pronat e uzurpuara në fokus të takimit Kuçi-Jevtiq

NULL NULL
06/10/2015

Ministri për Komunitete dhe Kthim, Dalibor Jevtiq, u takua sot me ministrin e Drejtësisë, Hajredin Kuçi.

Takimi i dy ministrave ishte iniciuar nga Jevtiq, për të kërkuar mbështetje për zbatimin e një prej konkludimeve të iniciativës rajonale rreth pronës së uzurpuar.

“Qëllimi ynë është që të shohim se çfarë mund të përmirësohet në zgjidhjen e problemit të pronës së uzurpuar”.

“Kjo nuk është një çështje vetëm e serbëve, por e gjithë qytetarëve të Kosovës njësoj, dhe ne duhet ta zgjidhim në mënyrën sa më efikase të mundshme”, tha Jevtiq.

Ky i fundit theksoi se ndonjëherë gjykata merr vendime të çuditshme, kur bëhet fjalë për pronën e uzurpuar.

“Në Prizren kemi dy shembuj të këtyre vendimeve të çuditshme, njëri prej të cilëve është kur gjykata vendosi në favor të personit që ka bërë kërkesën për kthimin e pronës, por ai person nuk ka mundur të ushtrojë të drejtën në pronën e tij për shkak se pala që e ka paditur ka kërkuar ti paguhet rrënimi i objektit të ndërtuar në mënyrë të paligjshme.”

Nga ana e tij, ministri Kuçi, ka thënë gjatë takimit se në kuadër të një sistemi gjyqësor në Kosovë, ekzistojnë dy organe që merren me këtë çështje e ato janë: Agjencioni për të drejtën Pronësore dhe Oda e Veçantë e gjykatës.

Ai ka shtuar se ministri për komunitet  ka mbështetjen e plotë në përpjekjet e tij për zgjidhjen më efikase të problemit së pronës së uzurpuar, sepse çdokush ka të drejtë dhe duhet të kthehet në pronën e tij dhe të  jeton në të, transmeton Klan Kosova.