13:25, 23 Shtator 2019

Një gjel i zhurmshëm i ka vënë banorët e Francës metropolitane me atë rurale kundër njëri- tjetrit pasi gjykata vendosi se ai mund ta vazhdojë këndimin e tij pavarësisht ankesave nga fqinjët.

Maurice, një gjel katërvjeçar, nuk mund të heshtet pasi gjykata në Francën perëndimore hodhi poshtë kërkesën për ndalimin e këngës së tij e tij.

Jean-Louis Biron, i cili jeton në qytetin Rochefort, e ngriti çështjen kundër këtij gjeli pasi bleu një shtëpi pushimi pranë pronarëve të gjelit në Ile d’Oleron, një ishull i vogël në brigjet perëndimore të Francës.

Mosmarrëveshja dy-vjeçare është bërë simbol ndërkombëtar i përplasjes kulturore midis mënyrës së vjetër të jetës rurale dhe vlerave moderne.

Sot Maurice e ka fituar betejën për të gjithë Francën”, ka deklaruar pronarja e gjelit, Corrine Fesseau.

Biron filloi të ankohej ndaj pronarëve të gjelit, Jacky dhe Corrine Fesseau, rreth këndimeve të hershme të tij, por ata nuk pranuan ta heqin qafësh zogun e tyre të dashur.

“Këndimi i gjelit fillon në orën 4:30 të mëngjesit  dhe vazhdon gjatë gjithë mëngjesit dhe pasdites”, shkroi ai në një letër zyrtare për fqinjët e tij në vitin 2017.

Teksa gjeli Maurice vazhdonte të këndonte, grindja mes tyre u përshkallëzua dhe të dy palët vendosën të shkojnë në gjyq.

Çështje të ngjashme gjyqësore u regjistruan më Francë edhe më herët, si kundër lopëve dhe kambanave të kishave, por situata e gjelit Maurice e ka pasur efektin më të madh dhe emocionues deri më tani.

Konkurs Pune

Lexo më shumë