Promovohet libri për kontributin e protestantëve në bërjen e alfabetit (VIDEO)

Promovohet libri për kontributin e protestantëve në bërjen e alfabetit (VIDEO)

NULL NULL
2 years më parë

Është libër mjaftë voluminoz.

Mirëpo, dikush po e rrit edhe më tepër.

Femi Cakolli këtë vlerësim e bëri për veprën e David Hosaflok “Lëvizja Protestante  e Shqiptarëve 1816-1908” që u promovua të hënën në Prishtinë, njofton Klan Kosova.

Albanologu amerikan, sipas studiuesit Xhevat Lloshi, solli veprën e parë kronologjike  që shënon ndikimin e protestantizmit në gjuhën dhe letrat shqipe, nëpërmjet misionerëve shqiptarë protestantë.

Kronikë nga Dafina Jegeni-Krasniqi.