Profesori i Studimeve të Sigurisë: Esenca e terrorizmit është krijimi i efektit politik - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Profesori i Studimeve të Sigurisë: Esenca e terrorizmit është krijimi i efektit politik

NULL NULL
14/11/2015

BBC ka intervistuar Profesorin e Studimeve të Sigurisë në King’s College në Londër, për të treguar efektet që sulmet terroriste kanë në shoqëri.

“Esenca e terrorizmit nuk është që vetëm të vrasë njerëz, por është krijimi i një efekti politik”.

“Ajo që më shqetëson më shumë është se ne do të shohim si në Francë si dhe në shtete të tjera evropiane një polarizim të ekstremeve që nxisin njëri-tjetrin”.

“Njerëzit e të djathës ekstreme do të tetojnë për të përfituar. Ka të bëjë me ndarje të shoqërive. Ky ishte një sulm i madh por edhe ato realtivisht të vogla janë të rrezikshme për shkak të situatës politike dhe për shkak të reaksionit zinxhiror që ato mund të shkaktojnë”.