15:21, 4 Nëntor 2019

Klubi Alpin Prishtina, së bashku me Drejtorinë e Parqeve të Komunës së Prishtinës, Agjencinë e Mbrojtjes së Mjedisit dhe Hortikulturën, është duke punuar në “Shtegun e Arinjve” që lidh Parkun e Gërmisë me Liqenin e Badovcit, më saktësisht me Strehimoren e Arinjve.

“Këtij shtegu do ti rregullohet traseja dhe do të pastrohet nga vegjetacioni (vetëm në vendet ku është e domosdoshme), duke e trajtuar edhe drenazhimin, rregullimin e dy krojeve përgjatë shtegut, si dhe vendosjen e sinjalistikës “- njofton Klubi Alpin Prishtina përcjellë Klan Kosova.

“Si përfundim, shtegu do të mundësojë lëvizjen e sigurt të ecësve, vrapuesve dhe biçikletave, për të krijuar kështu qasje të lehtë në pjesën e Liqenit “- shkruan në njoftimin e KAP përcjellë Klan Kosova.

Klubi Alpin Prishtina, së bashku me Drejtorinë e Parqeve, Komunën e Prishtinës, Agjencinë e Mbrojtjes së Mjedisit dhe Hortikulturën, është duke e punuar Shtegun e Arinjve i cili e lidh Parkun e Gërmisë me Liqenin e Badovcit, më saktësisht me Strehimoren e Arinjve.Këtij shtegu do ti rregullohet traseja dhe do të pastrohet nga vegjetacioni (vetëm në vendet ku është e domosdoshme), duke e trajtuar edhe drenazhimin, rregullimin e dy krojeve përgjatë shtegut, si dhe vendosjen e sinjalistikës. Si përfundim, shtegu do të mundësojë lëvizjen e sigurt të ecësve, vrapuesve dhe biçikletave, për të krijuar kështu qasje të lehtë në pjesën e Liqenit.Projekti është financuar nga:Austrian Development AgencyCARE International BalkansRural Economic Sustainability Initiative – RESI Project

Publiée par Klubi Alpin Prishtina sur Lundi 4 novembre 2019

Konkurs Pune

Lexo më shumë