23:07, 22 Gusht 2019

Presidenti i Brazilit Jair Bolsonaro, ka thënë se qeverisë së tij i mungojnë burimet e nevojshme për ta luftuar numrin rekord të zjarreve në pyllin e Amazonës.

Ai përsëri sugjeroi që organizatat joqeveritare kishin filluar zjarret në pyll, por pranoi se nuk kishte prova për këtë pretendim.

Ai shtoi se qeveria e tij po i heton zjarret.

Më parë, Ministri i Mjedisit në Brazil Ricardo Salles u kritikua një takim mbi ndryshimet klimatike.

Konservatorët kanë fajësuar qeverinë e Brazilit për gjendjen e vështirë të Amazonës.

Ata thonë që Bolsonaro ka inkurajuar pastrimin e tokës nga prerësit dhe fermerët, duke shpejtuar shpyllëzimin e pyjeve të Amazonës.

Pylli më i madhe në botë, Amazon është furnizim jetësor i karbonit që ngadalëson ritmin e ngrohjes globale.

Konkurs Pune

Lexo më shumë