Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Policia e Kosovës, pjesë e operacioneve dhe aktiviteteve në kuadër të ‘EMPACT’

NULL NULL
24.06.2024 16:15
Foto ilustruese. Policia e Kosovës
Foto ilustruese: Policia e Kosovës

Ndërmjet datave 3 dhe 9 qershor, 40 vende të ndryshme nga mbarë bota, përfshirë përfaqësues nga EUROPOL, FRONTEX DHE INTERPOL, morën pjesë në ditët e përbashkëta të veprimit (EMPACT) kundër trafikimit të qenieve njerëzore.

Policia e Kosovës gjatë kësaj periudhe në kuadër të planit operativ të koduar me emrin “PORTA” përmes Drejtorisë për Hetimin e Trafikimit me Njerëz dhe në mbështetje të njësive tjera të specializuara, të kufirit dhe të drejtorive rajonale policore, ka ndërmarrë masat dhe janë realizuar veprime/aktivitete si në vijim:

-Operacione në rrugë, sheshe dhe qendra tregtare për identifikim të fëmijëve në situatë rruge si viktima të mundshme të trafikimit, përcjell Klankosova.tv,

-Operacione të përbashkëta me inspektorë të ministrisë (MINT), ATK-së dhe inspektorë të punës në inspektimin/kontrollimin e lokaleve (musik live),

-Operacione të përbashkëta me inspektorë të MINT, ATK dhe inspektorë të punës në inspektimin/kontrollimin e qendrave të masazhit.

Nga këto operacione/aktivitete policore kanë rezultuar si në vijim:

-Inspektimi/kontrollimi i 39 lokaleve (musik live), ku në to janë hasur gjithsej 436 punëtorë/e;

309 femra dhe 127 meshkuj, prej tyre 204 shtetas të Republikës së Kosovës, ndërsa 232 shtetas të huaj; 216- të Shqipërisë, 11- të Serbisë , 3- të Ukrainës, 2-të Kolumbisë. 11 lokale janë mbyllur për shkelje administrative.

-Inspektim i 46 qendrave të masazhit, ku në to janë hasur gjithsej: 145 punëtore, 114 femra dhe 31 meshkuj, nga to 111 shtetase të Republikës së Kosovës, ndërsa 34 shtetase të huaja 21- të Shqipërisë, 12-të Tajlandës, 01-të Serbisë . 26 qendra masazhi janë mbyllur për shkelje administrative.

-Inicimi i tri rasteve për veprat penale “keqtrajtim apo braktisje e fëmijës” dhe një kundërvajtje “marrje me prostitucion”,

-Arrestimi i tre personave të dyshuar për veprën penale “keqtrajtim apo braktisje e fëmijës” dhe dy persona për kundërvajtje “marrje me prostitucion”,

-Identifikimi i tetë fëmijëve lëmosh kërkues, viktima të keqtrajtimit apo braktisjes së fëmijës, të cilët janë detyruar nga prindërit të kërkojnë lëmoshë.

-56 persona iu janë referuar Drejtorisë për Migrim dhe të Huaj për verifikim dhe trajtim sipas ligjit për të huaj.

 

*Klikoni KËTU për t´u bërë pjesë e kanalit zyrtar të Klan Kosovës në Viber.

*Klikoni KËTU për ta shkarkuar aplikacionin e Klan Kosovës në Android, dhe KËTU për iOS.