Policia e Kosovës me zyrtar ndërlidhës në Europol - Klan Kosova


Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Policia e Kosovës me zyrtar ndërlidhës në Europol

NULL NULL
21.03.2023 12:19

Policia e Kosovës ka bërë të ditur se ka dërguar zyrtarin e parë ndërlidhës në Europol, i cili ditë më parë ka nisur zyrtarisht detyrën.

Bashkëpunimi me Europolin ndihmon në lehtësimin e komunikimit dhe krijimit të një partneriteti të drejtpërdrejtë, thuhet sipas njoftimit të policisë.

“Policia e Kosovës (PK), në vazhdën e avancimit dhe rritjes së mëtejme të kapaciteteve në fushën e bashkëpunimit ndërkombëtar policor, konkretisht të bashkëpunimit me Europol-in, tani më ka dërguar zyrtarin e parë ndërlidhës në Eurpol, i cili ditë më parë ka filluar zyrtarisht detyrën”.

“Qëllimi primar i PK-së vazhdon të mbetet avancimi i mëtejmë i bashkëpunimit të drejtpërdrejtë me Europol-in , bashkëpunim ky i cili ndihmon dhe ndikon në lehtësimin e komunikimit dhe krijimit të një partneriteti të drejtpërdrejtë, duke përfshirë edhe koordinimin e aktiviteteve të përbashkëta ndërmjet Europol-it dhe institucioneve të zbatimit të ligjit, në angazhimin e vazhdueshëm të luftës së përbashkët kundër terrorizmit, krimit të organizuar dhe të gjitha formave tjera të krimit” , thuhet në njoftimin e Policisë.