23:00, 22 Prill 2019

Një “pistoletë” e fuqishme që gjuan Botox në lëkurë pa paralajmërim, po përdoret për të trajtuar djersitje të tepruar.

Më parë, trajtimi – përderisa ishte i suksesshëm – përfshinte deri në 50 dhimbje për efektin që duhej mbajtur, ky proces duhet të përsëritet çdo tre deri në katër muaj, njofton Klan Kosova.

Gjatë 20 viteve të fundit, mjekët kanë përdorur Botox, ose toksin botulinum, për të trajtuar një sërë kushtesh mjekësore si migrena, paraliza e fytyrës dhe spazma e syve.

Në djersitje të tepërt, kimike punon për të bllokuar sinjale nervore që udhëzojnë gjëndrat e djersës për të prodhuar lëng.

Pajisja e re, e quajtur MedJet, përdor një gaz të dyoksidit të karbonit që dërgon toksin thellë në lëkurë pa e shpuar atë, duke ofruar një mënyrë pa dhimbje për ‘fikjen’ e gjëndrave të djersës, njofton Klan Kosova.

Konkurs Pune

Lexo më shumë