14:40, 13 Qershor 2019

Ndërprerja e ngrënies së mishit të kuq, dhe zëvendësimi i saj me peshk ose pulë mund të shtonjnë vite në jetën tuaj, sugjeron një studim i madh.

Duke shkëmbyer vetëm një pjesë të mishit të kuq në ditë – të tilla si një biftek – për një fileto të peshkut, ul rrezikun e vdekjes gjatë tetë viteve të ardhshme me 17 përqind, njofton Klan Kosova.

Zëvendësimi me pulën ose perimet e lëkurës e zvogëlon rrezikun me 10 për qind, vezët me 8 për qind dhe fibra me 12 për qind.

Shkëputja e mishit të përpunuar nga dieta juaj, ka përfitime edhe më të mëdha, u konstatua ekipi hulumtues i Universitetit të Harvardit.

Zëvendësimi i dy fetëve të proshutë, një suxhuk të vetëm ose një sanduiç të përditshëm me peshk zvogëlon vdekjen me 25 për qind, me pulë me 17 për qind dhe vegetariane me 18 për qind, njofton Klan Kosova.

Konkurs Pune

Lexo më shumë