Përurohet vëllimi i parë i leksikonit ''Vendbanimet e Kosovës'' - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Përurohet vëllimi i parë i leksikonit ”Vendbanimet e Kosovës”

NULL NULL
06/09/2018

Në Akademinë e Shkencave dhe Arteve të Kosovës, sot u përurua vëllimi i parë i leksikonit ”Vendbanimet e Kosovës” .

Ky libër permbanë 37 qendra urbane komunale të Kosovës të lustruara nga një numër i madh i hartave dhe fotografive të ndryshme për ta bërë më lehtë të kuptueshëm për të gjitha shtresat e shoqërisë, njofton Klan Kosova.

E pavarësisht se në leksikon përfshihen të gjitha komunat e Kosovës, vëmendje më e madhe i është kushtuar kryeqytetit.

Në shkrimin e këtij libri kanë kontribuar rreth 35 persona kryesisht gjeograf dhe historianë të diplomuar në Universitetin e Tiranës.

Ndonëse për botimin e vëllimit të parë u hasën mjaft vështirësi, sipas kryeredaktorit të tij, Hivzi Islamit, ambiciet për t’i botuar edhe dy vëllime të tjera janē të mëdha.

“Seksioni i shkencave shoqerore te Akademise se Arteve dhe Shkencave të Kosovës, marrin përsiper të kryejnë këtë leksikon me tri pjesë”.

Libri u mbështet financiarisht edhe nga Akademia por edhe nga shtypshkronja Dukagjini, njofton Klan Kosova.