11:59, 2 Dhjetor 2019

Tre punonjës shpëtimi në një mision për të ndihmuar njerëzit nga përmbytjet në jug të Francës vdiqën kur helikopteri i tyre u rrëzua pranë Marseille.

Avioni EC145 kishte qenë në një fluturim shpëtimi dhe zbulimi në rajonin e Varit, të dielën natën kur kontakti me të ishte i humbur, thanë zyrtarët.

Helikopteri i rrëzuar dhe tre personat uu gjetën afër qytetit të Roves. Po zhvillohet një hetim, transmeton Klan Kosova.

Shiu i fortë në Francën juglindore ka çuar në përmbytje të mëdha dhe vdekje të shumta.

Në një deklaratë, Ministri i Brendshëm Christophe Castaner dhe zëvendësi i tij, Laurent Nuñez, i përshkroi të tre viktimat si “heronj të përditshëm që dhanë jetën e tyre për të mbrojtur francezët”.

 

Konkurs Pune

Lexo më shumë