Për tradhëtinë nuk ka faj mungesa e dashurisë - Klan Kosova


Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Për tradhëtinë nuk ka faj mungesa e dashurisë

NULL NULL
16/12/2015

Hulumtuesit shpesh nuk pajtohen në lidhje me arsyet pse njerëzit e martuar tradhëtojnë partnerët.

Disa studime sugjerojnë se deri në 50 për qind e njerëzve në marrëdhënie monogame janë tradhëtuar nga partneri aktual ose ai i mëparshëm. Pavarësisht nga numrat, duket se arsyeja e vërtetë e mashtrimit nuk vjen nga mendja.

Autor i “The monogamisë Gap” Eric Anderson ka shpjeguar qëndrimin e tij bazuar në një sondazh të kohëve të fundit.

“Njerëzit të cilët janë mashtruar shpesh kanë prirjen e viktimizimit. Ideja se marrëdhënia ka diçka të gabuar e cila shkaktoi mashtrimin shpesh nuk është e vërtetë. Sipas këtij studimi, numri më i madh i mashtrimit në fakt nuk ka të bëjë me mungesën e dashurisë “, ka thënë Anderson.
Në fakt, thotë autori, për të gjithë këtë fajin e ka biologjia e gabuar e species sonë, dhe hormonet nga dëshira për seks me njerëz të tjerë.

Ai shton se ky është çelësi për të kuptuar fenomenin e mashtrimit, ku një person i cili tradhëton, dmth. që ka marrëdhënie seksuale me dikë tjetër jashtë martesës, nuk shprehin nevojën për braktisjen e partnerëve./10minuta/