PDK zgjedh kryetarin e degës së saj në Itali - Klan Kosova


Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

PDK zgjedh kryetarin e degës së saj në Itali

NULL NULL
21.05.2023 18:58

Kryetari i PDK-së, Memli Krasnqi, ka bërë të ditur se sot në Firencë, është mbajtur Kuvendi Zgjedhor i Degës së PDK-së në Itali.

Ai ka thënë mes tjerash se kryetar i asaj dege, është zgjedhur Patriot Krasniqi, transmeton klankosova.tv.

”Punën disa mujore për themelimin e nëndegëve të PDK-së në Itali, të udhëhequr nga Komisioni për Organizimin e Partisë Demokratike në Mërgatë, e finalizuam sot në Firencë, me mbajtjen e Kuvendit Zgjedhor të Degës sonë në këtë shtet.

Në një proces tejet demokratik, me votat unanime të delegatëve, kryetar u zgjodh Patriot Krasniqi. Patrioti është një afarist i suksesshëm në Firencë, që vjen nga një familje atdhetare nga Prizreni dhe me kontribut të madh për vendin.

Ashtu sikur në Zvicër, Suedi, Kanada dhe shumë shtete të tjera, edhe sot në Itali, bashkë me mërgimtarët tanë të shumtë, rifilluam një rrugëtim të përbashkët politik e kombëtar, që në themel të tij ka kontributin për Kosovën dhe për qytetarët tanë. Kosova asnjëherë nuk do të mundet të realizojë gjithë potencialin e vet pa pjesëmarrjen direkte të mërgimtarëve tanë në vendimmarrje dhe në jetën publike.

Një gjë është e sigurt: Rikthimi i PDK-së në mërgatë nuk është rikthim i përkohshëm e as sezonal. Është rikthim reformues, sepse ne kemi nevojë për njëri-tjetrin. Mesazhi dhe zotimi janë të qarta: vetëm bashkë do të jetësojmë vizionin tonë për transformimin e nevojshëm dhe të domosdoshëm të Kosovës.

Faleminderit për pritjen, besimin dhe mbështetjen e çmueshme. Patriot, të priftë e mbara ty dhe gjithë ekipit fantastik që keni krijuar në Itali!”.