20:44, 2 Dhjetor 2019

Punën e 17 viteve e kanë përmbledhur në një dokument.

E këtë historik, Zyrtarët e Panelit zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa po provojnë pikërisht në ditëlindjen e institucionit.

Këtu u bë me dije se pa u llogaritur këto të fundit që ishin të parakohshme parlamentare, për këtë periudhë në Kosovë janë mbajtur 36 palë zgjedhje. Kjo qoftë të rregullta, të parakohshme, rivotime, apo balotazhe.

E i madh është edhe numri i gjobave për subjektet politike.

Gjoba më e lartë e shënuar në histori të PZAP-së ishte ajo ndaj Partisë Demokratike të Kosovës në zgjedhjet për kuvend të vitit 2010. Bëhet fjalë për shumën prej 148.400 euro.

Kronikë nga Blerta Ahmeti.

 

Konkurs Pune

Lexo më shumë