14:30, 7 Dhjetor 2018

Është raportuar shumë herë për efeket anësore të konsumit të pijeve alkoolike dhe këtu nuk bën pjesë as birra.

Birra është e popullarizuar shumë në botën perëndimore dhe ka përdoret që një kohë të gjatë, njofton Klan Kosova.

Por si mund t’ju dëmtojë birra? Cilat janë efektet anësore të birrës lexoni më poshtë:

Rrit nivelin e sheqerit të gjakut

Punon si diuretik

Mund të jetë e dëmshme për shëndetin kardiovaskular

Mund të rrisë niveli i presionit të gjakut

Mund të shkaktojë djegie në stomak- për shkak se përmban disa stimulues acidik

Shkakton dehje dhe dhimbje koke nga të pirët

Mund të ndërveprojë negativisht me disa ilaçe