0:03, 17 Maj 2018

Për shumë prej nesh, kafeja është më shumë se një pije: është pjesë e pandashme e ritualit tonë të zgjimit, diçka pa të cilën s’e bëjmë dot ditën.

Qoftë nëse e shijoni në një moment të qetë të mëngjesit, me miqtë apo familjen apo partnerët e biznesit, një filxhan kafeje është gjithmonë një ide e mirë, transmeton Klan Kosova.

Por çfarë ndodhë me trupin pasi të keni konsumuar kafe?

10 minutat e parë

Kafeina futet në gjakun tuaj. Të rrahurat e zemrës dhe presioni në gjak fillojnë të rriten.

Pas 20 minutash

Filloni të ndjeheni më të kthjellët dhe më të fokusuar. E keni më të lehtë të merrni vendime dhe t’i përballoni problemet. Kafeina u bën të ndjeheni më pak të lodhur.

Pas 40 minutash

Niveli i serotinës fillon të rritet në trupin tuaj. Kjo e përmirëson funksionimin e neuroneve motorike, të cilat e rrisin fuqinë e muskujve.

klankosova.tv

Konkurs Pune

Lexo më shumë