13:00, 11 Korrik 2018

Ekspertet besojnë se kanë gjetur një mënyrë për të parandaluar zhvillimin e diabetit të tipit 1 tek foshnjat me rrezikshmëri të lartë.

Ideja është që të trajnohen sistemi imunitar i foshnjave duke iu dhënë insulinë në formë të pudrës, duke krijuar kështu një mbrojtje jetëgjate.

Insulina është hormoni që kontrollon nivelin e sheqerit, i cili përkeqësohet me shfaqjen e diabetit.

Studiuesit kanë deklaruar se kjo terapi është e sigurt, dhe aktualisht janë duke u zhvilluar testimet tek njerëzit.