18:41, 22 Janar 2020

Edhe një tjetër rrëzim për Presidentin Ilir Meta nga mazhoranca në Parlament. Komisioni i Veprimtarisë Prodhuese refuzoi ndryshimin e paketës ligjore për mediat elektronike. Ashtu siç kishin paralajmëruar, socialistët nuk i morën parasysh sugjerimet e Presidentit.

Por këshilltari ligjor i Metës, Bledi Dervishi, theksoi se dispozitat e paketës antishpifje bien në kundërshtim me kushtetutën për të drejtat e lirisë së medias.

“Përmes këtij ligji vendosen masat administrative sa i takon mediave elektronike. Pra nëse do të kemi vendime nga AMA, vendimet do të ekzekutohen nga AKEP, me bllokimin e mediave ose gjobvënie”, tha ai.

“Këto dy ligje është e detyrueshme të shqyrtohen bashkërisht. Duke qenë se këto dy ligje janë dërguar në Komisionin e Venecias për marrjen e një opinioni, do të duhej të pritej opinioni. Nuk e kuptoj këtë nxitim”, shtoi ai. “Do të shohim se si do të ecë shqyrtimi i ligjit tjetër dhe nëse qëndrojnë të dyja siç janë, në Gjykatën Kushtetuese”./A2CNN/

Konkurs Pune

Lexo më shumë