12:00, 25 Qershor 2018

Miliona pacientë të osteroartritit kanë afërsisht më shumë gjasa për të zhvilluar sëmundje të zemrës për shkak të pilulave të tyre kundër dhimbjes.

Dëshmia tashmë ekziston se tregon një lidhje midis barnave anti-inflamatore jo-steroide (NSAIDs) dhe vrasësit kryesorë në botë, njofton Klan Kosova.

Por kërkimi i ri, i quajtur  i rëndësishëm, është ai i pari që identifikon medikamentet si një shkak të sëmundjes së zemrës në pacientët e osteoartritit.

Studiuesit kanadezë kanë gjetur pacientët e osteoarthritit që marrin NSAIDS, të tilla si aspirina dhe ibuprofen, kanë një rrezik 23 për qind më të lartë të sëmundjeve të zemrës.

Konkurs Pune

Lexo më shumë