Opozita nuk do të lejojë seancë as për buxhetin - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Opozita nuk do të lejojë seancë as për buxhetin

NULL NULL
11/11/2015

Komisioni për Buxhet dhe Financa i Kuvendit të Kosovës e ka shqyrtuar në parim Projektligjin për Buxhetin e Republikës së Kosovës për vitin 2016 dhe i ka rekomanduar Kuvendit miratimin e tij në lexim të parë.

Por, mbetet e paqartë se kur mund të miratohet në Kuvendin e Kosovës ky projektbuxhet, duke marrë për bazë zotimin për bllokimin e seancave të Kuvendit.

Opozita është e vendosur që të mos lejojë vazhdimin normal të punës së Kuvendit dhe institucioneve të tjera, pa u tërhequr marrëveshjet me Serbinë dhe demarkacioni me Malin e Zi.

Në bazë të procedurave ligjore, fundi i tetorit është koha kur Qeveria duhet të miratojë propozim-buxhetin për vitin fiskal, kurse deri në fund të dhjetorit duhet të miratohet nga deputetët e Kuvendit të Kosovës dhe të nënshkruhet nga presidentja Jahjaga, shkruan Zëri.

Në mungesë eventuale të buxhetit të miratuar, në bazë të Ligjit për Menaxhimin e Financave, në tre muajt e parë, shpenzimet buxhetore mund të realizohen me 1/12 e buxhetit paraprak. Por, bllokada e punës së Kuvendit mund të çojë në prishjen e marrëveshjes “stand-by” mes Kosovës dhe Fondit Monetar Ndërkombëtar.

Shkrimin e plotë mund ta lexoni në linkun e mëposhtëm:

http://www.zeri.info/ekonomia/61227/opozita-nuk-do-te-lejoje-seance-as-per-buxhetin/