15:57, 24 Prill 2019

Foshnjat dhe fëmijët e vegjël nuk duhet të lihen të shikojnë në mënyrë pasive televizionin apo ekranet e tjera, sipas udhëzimeve të reja të Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

Koha të ulur pranë ekranit, duke përfshirë lojërat kompjuterike, nuk duhet të ndodhë para se një fëmijë të jetë dy vjeç, thotë OBSH.

Kufiri për dy deri në katër vjeç është një orë në ditë dhe më pak është më mirë.

Britania e Madhe nuk ka plane për të rinovuar këshillat e veta për përdorimin e ekranit, i cili nuk përcakton afate kohore, megjithëse thotë se fëmijët duhet të shmangin ekranet para gjumit.

Kolegji Mbretëror i Pediatrisë dhe Shëndetit të Fëmijës në Mbretërinë e Bashkuar këmbëngul se ka pak dëshmi që përdorimi i ekranit për fëmijët është i dëmshëm në vetvete.

Konkurs Pune

Lexo më shumë