Njohja reciproke, kryeparlamentari i Vojvodinës: Çështje e dorës së tretë

Njohja reciproke, kryeparlamentari i Vojvodinës: Çështje e dorës së tretë

1 javë më parë

Kryetari i Bashkimit të Hungarezëve të Vojvodinës dhe njëherësh kryeparlamentar i Vojvodinës, Ishtvan Pastor, ka vlerësuar sot se zgjidhja e çështjes së Kosovës është e rëndësishme jo vetëm për shkak të anëtarësimit në BE, por, mbi të gjitha, për shkak të jetës së përditshme.

“Koha është një mjeshtër i shkëlqyeshëm dhe ne duhet t’i japim asaj një shans”, tha Pastori për Pannon RTV dhe vlerësoi se pas një viti e gjysmë  do të arrihet një zgjidhje për “atë problem të gjatë me dekada”, transmeton Klan Kosova.

” Nëse do të ketë njohje reciproke është një pyetje e dorës së  tretë. Ajo që është e rëndësishme është marrëveshja dhe pëlqimi i vërtetë, sepse pala nga Prishtina deri më tani ka treguar se nuk duhet të bëhet, pasi që nuk ka aderuar në asnjë marrëveshje “, theksoi ai, transmeton Klan Kosova.

Pastori deklaroi se gjatë 40 viteve të fundit që shënuan çështjen e Kosovës, kishte shumë prapambetje, dhimbje dhe një çmim i lartë ishte paguar, përcjellë Blic.rs.

“Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme ta zgjidhni atë në një farë mënyre, përmes ndërmjetësimit të kujtdo. Ngjarjet në Washington dhe Bruksel përfaqësojnë progres sepse çështjet ekonomike vihen në plan të parë, domethënë jo vetëm zgjidhja e problemeve të akumuluara, por edhe zgjidhje për ndërtimin e së ardhmes, siç janë autostrada drejt detit, rinovimi i trafikut hekurudhor”, tha Pastor.

Duke theksuar se pozicioni ndërkombëtar i Serbisë sot është më i mirë se më parë, Pastor vlerësoi se njohja zyrtare është një gjë dhe normalizimi i marrëdhënieve është diçka tjetër, transmeton Klan Kosova.

“Janë pesë vende në BE që nuk e kanë njohur Kosovën. Çfarë do të ndodhë me ta? Nëse na kërkohet ta njohim Kosovën dhe pesë anëtarët e tanishëm të Bashkimit nuk e kanë njohur atë, do të jetë e nevojshme të gjesh një zgjidhje që do t’i japë fund ngjarjeve” tha Pastor.