22:27, 21 Maj 2019

Publicisti dhe shkrimtari gjerman, Jean Paul, dikur kishte thënë se një person i mençur mund ta gjejë zgjidhjen për të dalë nga një situatë e vështirë, teksa personi i ditur thjesht nuk do të përfshihet në të.

Njerëzit e përfshirë në këtë artikull nuk mund të lidhen me grupin e dytë, por trurin që e kanë i lejon që ta zgjidhin secilën çështje që i del në rrugë.

Për shembull, çfarë do të bënit nëse do të ndiheshit tepër të përgjumur në punë ose nëse do të mbeteshit jashtë për shkak se i keni harruar çelësat brenda shtëpisë?

Ne gjetëm disa raste kur njerëzit arritën t’i zgjidhnin çështjet në mënyrë të përkryer – e gjitha në sajë të aftësisë së përkryer të shpikjes.

 

Konkurs Pune

Lexo më shumë