Një vit burg me kusht dhe dy mijë euro gjobë për personin që gënjeu se ishte pjesëtar i FSK-së

Një vit burg me kusht dhe dy mijë euro gjobë për personin që gënjeu se ishte pjesëtar i FSK-së

NULL NULL
1 month më parë

Gjykata Themelore në Ferizaj e ka dënuar me një vit burg me kusht dhe me dy mijë euro gjobë të pandehurin A.M., pasi ishte shfaqur në publik si një pjesëtar i Forcës së Sigurisë së Kosovës.

“I pandehuri akuzohet se nga muaji janar 2021 deri më 27 prill 2021, në një fshat në Ferizaj, duke vepruar në vazhdimësi me anë të paraqitjes së rreme të fakteve, duke u prezantuar si pjesëtar i FSK-ës dhe duke u paraqitur n mënyrë mashtruese si person qe ka mundësi të ndihmoj në shërimin e B.S. dhe me qëllim të përfitimit të kundërligjshëm të dobisë pasurore për vete dhe për t’i shkaktuar dëm material te dëmtuarave V.S dhe B.S., i mashtron të njëjtat duke u premtuar se do të ju siguroj fonde për mjekimin e të dëmtuarës B.S., dhe e vazhdon lajthimin në atë mënyrë që duke ju paraqitur fatura, kinse të një spitali privat, ju thotë se është shtyrë operimi i të dëmtuarës për shkak të shpenzimeve shtesë, dhe për këtë e nxit të dëmtuarën të jap para në vlerë të përgjithshme prej nëntëmijenëntëqind (9,900) € për shpenzime të ndryshme dhe pastaj duke i gënjyer se operacioni mund të kryhet në Kosovë e jo në Turqi apo Shqipëri, siç ju kishte thënë në fillim të dëmtuarave, me ç’rast i ka dërguar të njëjtat ne një motel në Prizren qe te presin thirrjen e një doktori nga Tirana dhe i njëjti më nuk është paraqitur”, thuhet në njoftimin e Gjykatës.

Pas aktgjykimit të Gjykatës, i pandehuri obligohet që në afat prej 90 ditëve, të kompensoj dëmin e shkaktuar palëve të dëmtuara dhe atë në shumë të përgjithshme prej 9.900 euro, transmeton Klankosova.tv.