Një e treta e spitaleve në Britani rrisin çmimet e parkingut

Një e treta e spitaleve në Britani rrisin çmimet e parkingut

10 muaj më parë

Një e treta e spitaleve në Angli kanë vendosur tarifa për parkimin e makinave vitin e kaluar, ku të ardhurat totale tregojnë në rritje për dhjetë fish – tregon një hetim i realizuar së fundmi.

Shoqata e Shtypit përdori Aktin e Lirisë së Informacionit për të marrë të dhëna nga më shumë se 140 fondacione të NHS.

Përgjigjet treguan se nga 232 milionë funte një vit më parë, të hyrat ishin rritur në 254 milionë funte gjatë vitit 2018-19 – me tarifat që variojnë midis 4 funte and dhe 1 funt për një orë.

Një studim tjetë me më shumë se 7,800 njerëzve tregoi se 86% prej tyre kanë deklaruar se parkingu ishte faktor stresues gjatë vizitave të tyre në spital.

Të anketuarit i përshkruanin tarifat si “astronomike” dhe “zhvatje”.