Një e treta e bimëve tropikale në Afrikë drejt zhdukjes

Një e treta e bimëve tropikale në Afrikë drejt zhdukjes

NULL NULL
2 years më parë

Një e treta e bimëve tropikale afrikane janë drejt zhdukjes, sipas një vlerësimi të ri.

Pjesa më e madhe e Afrikës perëndimore, Etiopisë, Tanzania dhe Republika Demokratike e Kongos janë rajonet më të goditura, rrugës për të humbur më shumë se 40% të pasurisë së tyre të bimëve.

Example of a critically endangered tree species from Tanzania

Llojet në rrezik përfshijnë pemë, shkurre, barishte dhe hardhi druri.

Kërcënimet përfshijnë shpyllëzimin, rritjen e popullsisë dhe ndryshimin e klimës, thanë shkencëtarët.

Vincent Droissart

“Biodiversiteti ofron përfitime të panumërta për njerëzit dhe humbja e diversitetit rrezikon të ardhmen tonë”, tha studiuesi kryesor Dr Thomas Couvreur nga Instituti Kombëtar Francez për Zhvillim të Qëndrueshëm.

“Humbja e biodiversitetit do të jetë veçanërisht problematike në Afrikën tropikale, një rajon me shumëllojshmëri të jashtëzakonshme, por me sfida të mëdha sociale dhe politike dhe rritje të pritshme të popullsisë gjatë dekadave të ardhshme”, shtoi ai.

Gjetjet e studimit, të botuara në Science Advances, bazohen në një metodë të rishikuar për vlerësimin e rrezikut të zhdukjes.