Nëse ndiheni të vetmuar, bëjeni prioritet lidhjen me miqtë - Klan Kosova


Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Nëse ndiheni të vetmuar, bëjeni prioritet lidhjen me miqtë

NULL NULL
09.02.2023 08:26

Sasia e miqësive që keni zakonisht arrin kulmin kur jeni rreth 25. Por më pas, midis karrierës dhe marrëdhënieve romantike, miqësitë fillojnë të lëvizin në periferi. Por hulumtimi na tregon se miqësitë janë tepër të rëndësishme, jo vetëm për jetën tuaj shoqërore, por edhe për shëndetin tuaj fizik. Pra, këtu do të gjeni një mënyrë për të mbajtur miqësitë tuaja të forta.

Vetmia nuk është kënaqësi. Por për fat të keq, vlerësohet se afër 43 milionë amerikanë përjetojnë vetminë kronike. Dhe sipas Andrea Bonior, autor i “The Friendship Fix”, “vetmia është vrasëse”.

Por si mund ta luftojmë vetminë edhe kur jeta jonë është e mbushur me angazhime pune dhe familjare?

Edhe pse të gjithë jemi mjaft të zënë, Dr.Bonior sugjeron të rimendoni dhe vlerësoni nivelin tuaj të zënë. Sepse edhe pse të gjithë kemi jetë të ngarkuar, kemi kohë edhe mes punës dhe familjes. Dhe ia vlen të pyesësh nëse kjo është koha e shpenzuar mirë.

Për shembull, nëse keni kohë për të parë një episod tjetër të serialit tuaj të preferuar televiziv, keni gjithashtu kohë për t’i shkrepur dikujt një mesazh të menduar, apo edhe për t’i telefonuar mikut tuaj. Sepse edhe nëse nuk është e mundur të takoheni fizikisht me miqtë tuaj, për shkak të orarit apo distancës, teknologjia bën të mundur lidhjen. Ne vetëm duhet të zgjedhim ta bëjmë këtë përpjekje.

Një mesazh i thjeshtë, por personal mund ta mbajë lidhjen të fortë edhe nëse të dy jeni të zënë. Është një mënyrë e lehtë, por kuptimplote për të kontrolluar, për t’i uruar dikujt fat ose për t’i ofruar ndjeshmëri. Këto përpjekje të vogla ndihmojnë shumë për të mbajtur gjallë miqësitë tuaja edhe nëse jeni të zënë, transmeton Klankosova.tv.